19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ

19 Eylül 2018

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM ’since Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, “MAREŞAL” rütbesi ile “GAZİ” unvanı verildiği 19 Eylül günü Ülkemizde Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır.

İlçemizdeki tören 19.09.2018 Çarşamba günü saat 11:00'de Atatürk Anıtına Çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrağımız göndere çekildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Jandarma Komutanlığı personeli tarafından yapıldı. Cumhuriyet İlköğretim Ortaokulu öğrencisi tarafından Gazilik ile ilgili şiir okundu. Kürtün Belediye Başkanlığı Sosyal Tesislerinde Milletvekilimiz Sayın Cihan PEKTAŞ’ın katılımları ile gerçekleşen yemek ikramından sonra programa son verildi.