15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" İlçemizde Coşku İle Kutlandı


16 Temmuz 2020

 

  "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi ilçemizde de büyük bir coşkuyla kutlandı.

 15 Temmuz hain darbe girişiminin ve darbeye karşı milletimizin kahramanca duruşunun 4’üncü yıldönümü dolayısıyla Kabaktepe Şehitliği’nde anma programı düzenlendi.

Şehitlikteki törene; Kürtün Kaymakamı Mehmet Göze, Belediye Başkanı Enver Şen, İlçe Emniyet Amiri, Jandarma Komutanı, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda gazi ve şehit yakınları katıldı. İlçe Müftüsü Erdal Avcı tarafından gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duaların ardından protokol üyelerinin Şehitliğe karanfil bırakması ile program sona erdi.

Saat 20;00 da Mahmut Oltan Sungurlu Kültür Merkezinde başlayan 15 Temmuz anma programı Şehitlerimiz için saygı duruşu ile İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Yapılan protokol konuşmalarının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif Okunması ve şiirlerle devam eden program Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın  günün anlam ve önemini anlatan konuşmasının dinlenilmesiyle devam etti. Gece yarısı merkez camisinden verilen salanın akabinde programa sona erdi.