19 Eylül Gaziler Günü kutlandı.

İlçe Kaymakamlığı önünde çelenk koyma töreni ile başlayan 19 Eylül Gaziler günü programına İlçe protokolü, Kamu kurum müdürleri, gaziler ve şehit yakınları katıldı. İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından İlçe jandarma Komutanlığına bağlı bir Astsubay tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

Misafirler çelenk töreninin ardından Kürtün Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde 19 Eylül Gaziler Günü onuruna düzenlenen yemek programına katıldı.

Programa Kürtün Kaymakamı Mehmet GÖZE, Kürtün Belediye Başkanı Enver ŞEN, , İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Amiri, kamu kurumları yöneticileri, mahalle muhtarları, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Belediye Başkanı Enver ŞEN programda yaptığı konuşmasında "19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyor ve bu programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allah'tan rahmet, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum." dedi.